Aktiviteetit

Raumalla on paljon nähtävää ja koettavaa.
Tässä muutamia vinkkejä!


Vanha Rauma

Vanha Rauma on Raumalla sijaitseva vanha puutalokaupunginosa. Se on Pohjoismaiden laajin, yhtenäisin ja parhaiten säilynyt vanha puukaupunkialue, jonka asemakaava periytyy jo keskiajalta. Vanha Rauma valittiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1991.


Kitukränn

Kitukränn on Vanhassa Raumassa sijaitseva Suomen kapein katu. Kuninkaankadun ja Kauppakadun yhdistävä kuja on mitattu vain 213 cm leveäksi. Rauman Kilta päätyi mittauksessaan lukuun 263,4 senttimetriä. Pituutta sillä on noin 60 metriä. Moottoriajoneuvolla ajo on Kitukrännillä kielletty.


Rauma Taidemuseo

Rauman taidemuseo sijaitsee Vanhassa Raumassa vuonna 1795 rakennetussa Pinnalan talossa.

Kuninkaankatu 37  |  >> www.raumantaidemuseo.fi


Merimuseo

Rauman merimuseo on Raumanmeren merimuseosäätiön ylläpitämä museo Raumalla. Museo avattiin 2004 Rauman vanhassa merikoulussa, joka valmistui vuonna 1900 Kalliokadulle.

Kalliokatu 34  |  >> www.rmm.fi


Kotimuseot Marela

Marela on Vanhassa Raumassa sijaitseva kotimuseo. Laivanvarustaja Gabriel Granlundin perheen kotia esittelevä museo toimii hänen Marela-nimisessä kotitalossaan, joka on rakennettu vuonna 1825.

Kauppakatu 24  |  >> www.rauma.fi/museo/marela/


Kotimuseo Kirsti

Kirsti on merimiesten ja käsityöläisten kotimuseo. Museo esittelee asumista Vanhassa Raumassa 1800-luvun lopusta 1970-luvulle. Kirstin päärakennus on yksi Vanhan Rauman vanhimmista rakennuksista. Se on rakennettu jo 1700-luvulla. Koko Rauman kaupunki näytti 1800-luvun alussa samanlaiselta kuin Kirsti vielä nykyään.

Pohjankatu 3  |  >> www.rauma.fi/museo/kirsti-2


Vesitorni

Rauman vesitorni sijaitsee lähellä Nummen asuinaluetta, 30 metriä merenpinnan yläpuolella olevalla vesitorninmäellä. Vesitornissa on näköalatasanne ja ravintola 66,5 metriä merenpinnan yläpuolella.

Vesitornintie 2  |  www.raumantorni.fi


Näe ja koe

Tekemisen puutetta? Lähde retkelle saaristoon tai pyöräile mainiot reitit ympäri. Raumalta löytyy paljon kohteita joihin tutustua, elämyspaikoista kulttuuririentoihin ja yleisöopastuksiin.

Visit Rauma  |  www.visitrauma.fi